Tuesday, January 31, 2023
Home Sport Ranije se povezivao sa Sarajevom: Slovenački napadač pojačao Goricu

Ranije se povezivao sa Sarajevom: Slovenački napadač pojačao Goricu

Golgeter koji je za klubove od Nizozemske i Njemačke do Emirata i Slovenije zabio 174 gola u 465 nastupa, dok u reprezentaciji ima skor od 11 golova u 39 utakmica, danas je predstavljen kao novi igrač Gorice. On je Tim Matavž, slovenački napadač koji je prekjučer proslavio 34. rođendan.

Slovenački as, klasični napadač i realizator, ubojit s obje noge i glavom, u Goricu dolazi besplatno jer raskida ugovor koji ga s kiparskom Omonijom iz Nikozije veže do kraja maja. Spomenuti klub je čak 11. u karijeri ovog golgeterskog vagabunda i skitnice, koji je počeo igrati u Gorici, ali slovenskoj iz Nove Gorice. Od tamo je u ljeto 2007. za 1,1 milion eura prodan u Groningen.

Nizozemska je bila i ostala obećana zemlja za Matavža. Za spomenuti klub je u 101 nastupu postigao 46 i namjestio 12 golova. Od tamo je četiri godine kasnije za sedam miliona eura prešao u nizozemski i europski velikan PSV, gdje je također bio sjajan.

U 102 utakmice zabio je 44 i asistirao za 18 golova. Tri godine kasnije prešao je za četiri miliona eura u Augsburg, ali tamo je u 34 utakmice postigao samo tri gola, a nije se proslavio ni na posudbama u Genoi i Nurnbergu.

Matavž se zato vratio tamo gdje mu je uvijek išlo. Godine 2017. je potpisao za Vitesse te u 90 utakmica tamo postigao 41 gol. Nakon toga je zabijao i u Al Wahdi iz Abu Dhabija, 13 golova u 27 utakmica. Što se tiče reprezentacije, postigao je 11 golova.

Prije dvije godine slovenački mediji su ga povezivali sa Sarajevom, ali do transfera na Koševo nikad nije došlo.

- Reklama -

Popularno