Sunday, January 29, 2023
Home Sport Svjetsko prvenstvo za rukometaše: Slovenci razbili Poljsku, Španci osigurali prvo mjesto u...

Svjetsko prvenstvo za rukometaše: Slovenci razbili Poljsku, Španci osigurali prvo mjesto u grupi

Slovenija je neočekivano lako razbila Poljsku (32:23) u drugom kolu grupe B SVjetskog prvenstva za rukometaše u Švedskoj i Poljskoj.

Poljaci su bili favoriti prema kladionicama, držali se do sredine prvog poluvremena. Igrali se gol za gol, bilo je 8:8, a onda su upali u rupeu iz koje nisu znali kako izaći. U tren oka, Slovenci su otišli na 17:11, što je bio rezultat na poluvremenu. U nastavku su samo održavali prednost pa ju na kraju i povećali.

Jure Dolenec briljirao sa sedam golova, Aleks Vlah zabio je šest, Blaž Janc pet. Domaćina je predvodio Moryto sa šest golova.

Španija se mučila s Čileom većim dijelom utakmice, pa pri kraju ga ipak slomila za pobjedu 32:26. Furija je tako osigurala prvo mjesto u grupi, a za dva dana će prvi krug zaključiti utakmicom protiv Irana. Najbolji su s pet golova bili Sole i Fernandez. Čileance je predvodio Feuchtmann s osam golova.

Mađarska je u dramatičnoj završnici pobijedila Island 30:28 i tako došla do druge pobjede. Najbolji je bio Ancsin sa šest golova, kod Islanđana je prednjačio Elísson s devet golova. Mađari u sljedećem kolu igraju protiv Portugala, pobjeda im donosi prvo mjesto, dok će Island tražiti nova dva boda protiv Južne Koreje.

Švedska se lakoćom obračunala sa Zelenortskim otocima u grupi C slavivši 34-27. Još uoči prvenstva bilo je jasno kako će Šveđani zatvorenih očiju do drugog kruga, a vrlo vjerovatno i eliminacijske faze. Kuglice su im bile naklonjene. Wanne je bio najučinkovitiji s pet golova, kod Zelenortskih Otoka najbolji su bili Landim i Moreno sa šest golova.

- Reklama -

Popularno