Monday, February 6, 2023
Home Biznis Hrvić se prisjetio vremena kad su se mnogi pitali “ko je taj...

Hrvić se prisjetio vremena kad su se mnogi pitali “ko je taj AS iz Tešnja”

Većinko vlasništvo u kompaniji Vispak preuzela je u decembru 2010. godine kompanija AS iz Jelaha a to je ujedno bio i početak fomiranja AS grupacije, jedne od trenutno najvećih grupacija u zemlji.

Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS Holdinga, prisjetio se tog vremena u kojem Vispaku mnogi nisu davali šansu.

– Jedan kratki povratak u prošlost, kad sam bio 12 godina mlađi. Isječak iz ovog videa podsjetio me na trenutke kad je priča oko mog poduzetništva postala ozbiljno velika i kada sam vjerovao svojoj intuiciji da možemo napraviti uspješne projekte – napisao je Hrvić uz video prilog koji je podijelio.

– Vispak je bila prva velika kompanija kojom sam počeo rukovoditi davne 2010. godine. Dok su mi prijatelji i poznanici govorili da je Vispak kompanija kojoj nema pomoći, osim da se stavi ključ u bravu, ja sam znao da samo teškim naporom i radom možemo dokazati da Vispak ima veliki potencijal. Sjećam se da su se tad mnogi pitali „ko je taj AS iz Tešnja koji kupuje tako veliku firmu kao što je Vispak i znaju li oni u šta se upuštaju“. Za AS je u to doba malo ko znao, a na nama je bio dug i težak izazov da opravdamo obećanje koje smo, mi uposlenici i rukovodioci dali jedni drugima i da od Vispaka napravimo kompaniju kakva je ona danas – prisjetio se Hrvić.

- Reklama -

Popularno