Thursday, February 9, 2023
Home Sport Hadžibegić: Volio bih da imam dva nova igrača na spisku, a da...

Hadžibegić: Volio bih da imam dva nova igrača na spisku, a da jedan od njih bude Tahirović

Bosna i Hercegovina ima novog selektora, ali i dalje “milion pitanja”. Takva situacija je i kada sa novim selektorom Farukom Hadžibegićem razgovaramo o novoj zvijezdi italijanskog nogometa Benjaminu Tahiroviću.

Hadžibegić zna šta želi, ali u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine još nemaju zvaničan stav nogometaša italijanske Rome oko kojeg se lome koplja između BiH i Švedske.

Benjamin Tahirović je još u decembru prošle godine za švedske medije potvrdio da je imao kontakt sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine.

“Istina je da su me kontaktirali iz NSBiH. Bili su vrlo korektni i otvoreni. Još nisam odlučio za koju reprezentaciju ću igrati. Tu odluku ću donijeti zajedno s porodicom”, rekao je Tahirović, koji pored bh. pasoša posjeduje i švedsko državljanstvo.

Ovo je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba potvrdio i Faruk Hadžibegić, koji kaže da je upoznat da u NSBiH postoji spisak od 10 igrača, uglavnom mladih, koji bi u budućnosti trebali nositi dres Zmajeva.

“Jedan od njih je i Tahirović. Razgovarao sam s ljudima iz NSBiH i kontakt sa tih 10 igrača postoji. U ovom trenutku je tamo kazati ko će od tih mladih zaigrati već u martu protiv Islanda, ali bih ja kao selektor bio sretan da na spisku budu dva nova imena u odnosu na posljednji spisak i da jedan od tih igrača bude upravo Tahirović “, priča nam Hadžibegić.

Na naše pitanje da li će ići u Italiju i u Rimu obaviti razgovor sa samim Benjaminom Tahirovićem, Hadžibegić kaže:

“Imam u planu da idem, ali je u ovim trenutku jako malo vremena da se obavi razgovor sa svim mladim kandidatima. Nama je svaki igrač bitan, pa i Tahirović, tako da će doći vrijeme da i s njim obavimo razgovor.”

Utakmica sa Islandom je blizu, do 23. marta i meča u Zenici je nešto više od dva mjeseca, a ljudi u NSBiH ne trebaju čekati na odluke igrača i njihovih porodica, već sami moraju putovati Europom i tražiti nove snage kako bismo dobro otvorili kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

“Svaki dan sam na poslu, u kancelariji sam i tražim odgovore na sva pitanja. Voljan sam i da putujem, ali mnogo toga ne može se odmah. Potrebno je i vrijeme, a da dobre volje s moje strane postoji, to je evidentno. U suprotnom ne bih ni prihvatio ponudu koja mi je ponuđena da budem selektor”, kazao je Faruk Hadžibegić.

- Reklama -

Popularno