Monday, February 6, 2023
Home Sport Ferdinand o statusu Maguirea: Da sam na njegovom mjestu pitao bih trenera...

Ferdinand o statusu Maguirea: Da sam na njegovom mjestu pitao bih trenera da li se šali

Harry Maguire se sve češće nalazi na klupi za izmjene, a engleski mediji sve češće pišu o njegovom mogućem odlasku iz Manchester Uniteda.

Legenda kluba Rio Ferdinand osvrnuo se na tu temu te rekao što bi on napravio da je na Maguireovom mjestu i sugerirao kapitenu kluba da iskoristi ovaj prijelazni rok.

Ferdinand je nekoć bio nezamjenjivi stoper Uniteda. Odigrao je 455 utakmica za klub i s njim osvojio sve što se moglo. Maguire je u United doveden kao najskuplji stoper svih vremena. Njegovo dovođenje iz Leicester Cityja plaćeno je 2019. godine 87 miliona eura, a Erik ten Hag ga ne koristi. U ovoj sezoni skupio je tek 383 minute akcije u Premier ligi.

Ten Hagovo guranje Lukea Shawa s pozicije lijevog beka na mjesto stopera trebao bi Maguireu biti jasan znak za odlazak, tvrdi Ferdinand. Tu situaciju usporedio je s hipotetskom situacijom iz vremena kad je on bio Unitedov stoper, a Patrice Evra lijevi bek u momčadi.

“Luke Shaw igra stopera umjesto njega. Ja bih htio zadaviti Patricea. Na treningu bih ga udario kako bih bio siguran da ne može igrati i otišao bih do trenera i pitao ga šali li se sa mnom. Otišao bih ravno u njegov ured i rekao mu da me omalovažava”, poručio je Ferdinand i zaključio:

“Harry Maguire mora otići. Igra utakmice u kupu, a u momčadi je jer United ne može nikog drugog dovesti.”

- Reklama -

Popularno