Monday, February 6, 2023
Home Sport Barcelona u novim problemima: Bivšem igraču dužni platiti 8.5 miliona eura

Barcelona u novim problemima: Bivšem igraču dužni platiti 8.5 miliona eura

Sud Katalonije naložio je Barceloni da nekadašnjem igraču Matheusu Fernandesu isplati 8.5 miliona eura na osnovu tužbe koju je igrač podnio protiv kluba.

Brazilac je odlučio da tuži Barcelonu zato što je otkaz dobio putem e-maila i zato što kada je stigao u Barcelonu nije imao zvanično predstavljanje kao svi drugi igrači, prenosi N1.

Za prvi tim Barcelone Fernandes je odigrao ukupno 17 minuta nakon što je stigao na Camp Nou u januaru 2020. godine, a jedini nastup imao je protiv kijevskog Dinama.

Barcelona je Fernandesa dovela za oko sedam miniona eura iz Palmeirasa i odmah ga proslijedila na pozajmicu u Valladolid za koji je upisao samo tri nastupa.

U ljeto 2021. Barcelona je odlučila da sa Fernandesom raskine saradnju, pa je i to učinila na krajnje pogrešan način – putem e-mail, a on je riješio da čitav slučaj iznese na sud. Njegovi advokati zahtjevali su naknadu od 14 miliona eura, ali je odluka suda da taj iznos bude 8.5 miliona.

U to vrijeme, Fernades je za Globesport govorio o načinu na koji je otpušten:

“Ne znam šta je bio razlog. Bio sam kod kuće i spremao sam se da izađem sa suprugom kada sam dobio poruku iz kluba sa pitanjem da li i dalje imam istu e-mail adresu. Kada sam potvrdio da je tako, dobio sam mail koji nisam razumio i koji sam odmah poslao agentu i advokatu. Oni su mi rekli da sam dobio otkaz“, rekao je tada.

Nakon cijelog slučaja sa tužbom koju je Barcelona izgubila ispostavit će se da je on jedan od najskuplje plaćenih igrača koji zapravo nikada i nije bio projektovan kao prvotimac.

- Reklama -

Popularno