Sunday, January 29, 2023
Home Sport Očekuju dvojicu Brazilaca: Nogometaši Širokog obavili prvi trening u 2023. godini

Očekuju dvojicu Brazilaca: Nogometaši Širokog obavili prvi trening u 2023. godini

Prozivkom i prvim treningom Široki Brijeg započeo je zimske pripreme za nastavak sezone.

Nakon kratkog sastanka stručnog štaba i igrača s upravom kluba na Pecari, trener Ivica Barbarić se kratko obratio novinarima i potvrdio kako će njegova ekipa kompletne pripreme odraditi u klupskom kampu Musa-Karačić.

“Ovdje imamo dobre uvjete za rad. Nadamo se kako će nas i vrijeme poslužiti. Bilo je malih promjena u igračkom kadru u odnosu na prvi dio sezone. No, nemamo potrebe žuriti s pojačanjima, ali očekujemo dolazak dvojice mladih brazilskih igrača. Imat ćemo dovoljno vremena provjeriti njihove kvalitete”, rekao je Barbarić.

Prvi trening Plavo-bijelih ove zime odradila su 22 igrača, među kojima je bio i ofanzivni vezni igrač Fran Vukelić, donedavni član Kustošije i drugi strijelac 2. HNL, koji će biti prvo pojačanje za proljetni sezone.

“Svi igrači su zdravi, motivirani i ambiciozni u nastojanjima da budemo bolji i da pokušamo unaprijediti našu igru, jer uvijek ima prostora za napredovanje”, istaknuo je šef stručnog stožera.

Do kraja sedmice suigračima će se priključiti i Bruno oliveira i CYrille Kpan, koji su opravdano izostali s prvog treninga.

Prvu utakmicu tokom zimskih priprema Plavo-bijeli će odigrati s ekipom Neretvanca 21. januara, a četiri dana iza u drugoj provjeri suparnik će biti slovački prvoligaš Zlate Moravce. Dogovorena je i pripremna utakmica sa Željezničarom 6. februara.

Široki Brijeg još uvijek nije dogovorio suparnika za glavnu provjeru koja je zakazana 11. februara, a moguće je i odigravanje još neke utakmice.

- Reklama -

Popularno