Sunday, January 29, 2023
Home Sport Fudbaleri Željezničara započeli pripreme, Mulalić poručio da će klub biti aktivan u...

Fudbaleri Željezničara započeli pripreme, Mulalić poručio da će klub biti aktivan u prijelaznom roku

Trener Željezničara Edis Mulalić danas je obavio prozivku pred start priprema za drugi dio sezone.

Istakao je da im je dobro došla pauza, te da će pripremni period odraditi u četiri faze, a glavni dio će obaviti u Konjicu, te Međugorju, prenosi Sport1.

“Dobro nam je došla pauza jer smo ljetos zbog Svjetskog prvenstva odmorili svega pet-šest dana. Nije loše nekad ni odmoriti, vjerujem da smo se svi, pa i ja prvi zaželjeli priprema i treninga. Pripreme smo podijelili u četiri faze, prva je u Sarajevu do 20. gdje ćemo odigrati jednu utakmicu, poslije imamo od 22. do 30. u Konjicu tamo ćemo odigrati dvije utakmice. Poslije toga smo od 1. do 10. februara u Međugorju, odigraćemo tri utakmice i posljednja sedmica pred Kup utakmicu sa Leotarom smo u Sarajevu. Odigraćemo šest utakmica, četiri imamo protivnika sigurno. Tuzla nam je otkazala 3. februara jer idu u Antaliju, to je ukratko plan dešavanja”, rekao je Mulalić te dodao:

“Pojačanje ne treba dovoditi da bi samo nekoga doveli, on mora biti bolji od našeg koji je trenutno tu. Za sve stvari koje u našoj trenutnoj situaciji budu odgovarale, tako ćemo dovoditi igrače. Zima je nezgodna za dovođenje igrača jer su svi nosioci igre u drugim klubovima pod ugovorima. Imali smo razgovore sa par igrača koji nas nisu pojačali. Bićemo aktivni, ali nećemo pro forme dovoditi igrače. Otprilike znate i vi šta nam je bila boljka. Pokušaćemo da dovedemo igrača koji je bolji od ovog što je trenutno tu. Imam sa klubom dobru komunikaciju, ne želimo trpati igrače na nekim pozicijama nego dovoditi ciljano pojačanja. Hvala navijačima, ovo nigdje nema na svijetu, nisam ni sumnjao. To je dodatna snaga, obavezuje nas da radimo dobro i da im se odužimo”.

Istakao je da su ovo treće pripreme Željezničara pod njegovim vodstvom i sigurno je da mogu napredovati i biti bolji nego u prvom dijelu sezone.

“Možemo bolje u drugom dijelu sezone, kad imaš neki plan sa igračima onda možeš sigurno. Prošle godine u ovo doba smo imali osam igrača na pripremama, nismo mogli dovoditi igrače koji su bili u trenažnom procesu. Ovi igrači su poslije ljetnih priprema izgledali bolje nego na početku. Ovo su nam treće pripreme, sigurno je da se može napredovati”, završio je Mulalić.

Na prozivci je opravdano odustan bio Hamza Gasal, koji se oporavlja od povrede. Nekoliko igrača je stiglo na probu među Plave.

- Reklama -

Popularno