Tuesday, January 31, 2023
Home Sport Bilbao nije uspio iskoristiti svoje šanse, pa se na kraju morao zadovoljiti...

Bilbao nije uspio iskoristiti svoje šanse, pa se na kraju morao zadovoljiti bodom protiv Osasune

U 16. kolu španske La Lige Atheltico Bilbao i Osasunu su podijelili bodove, iako su domaćini bili mnogo bolji protivnik nažalost nisu uspjeli da iskoriste svoje šanse.

Prvu priliku na utakmici su imali domaći u desetoj minuti. Yuri Berchiche je pucao iz sve snage po sredini gola, ali je Aitor Fernandez bio spreman i zaustavio taj šut.

Gorka Guruzeta je u 22. minuti imao novu šansu za domaće, ušao je odlično u šesnaeterac i na kraju se spetljao prije nego što je uputio šut pa je odbrana Osasune otklonila opasnost pred svojim golom.

Pet minuta poslije nova šansa za Athletic Bilbao Oihan Sancet je šutirao sa vrha šenaesterca, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Najbolju šansu su domaći propustili u 37. minuti. Aitor Fernandez je odbranio šut koji je uputio Gorka Guruzeta po sredini gola nakon odbijanca. Iako je uputio niski udarac s velike blizine, golman je uspio obraniti svoju mrežu.

Drugo poluvrijeme su opet domaćini otvorili šansom. Mikel Vesga je šutirao sa distance, ali po njegovu žalost lopta je otišla preko gola.

Oier Zarraga je pokušao nekoliko minuta poslije, međutim ni on nije bio precizan.

Gorka Guruzeta je uspio u 62. minuti zatresti mrežu Osasune, ali je sviran ofsajd i gol je bio poništen.

Do kraja utakmice, domaći su imali još nekoliko prilika, međutim do promjene rezultata nije došlo, na kraju su Athletico Bilbao i Osasunu podijeli bodove, gosti su zasigurno bili zadovoljni rezultatom.

Statistični podatak je na kraju rekao da su domaćini uputili čak 15 udaraca prema golu gostiju koji su uspjeli samo tri puta šutirati.

Standings provided by Sofascore

- Reklama -

Popularno