Sunday, January 29, 2023
Home Sport Trener iz Srbije savjetuje Šveđane kako da nam ‘ukradu’ Tahirovića: Pošaljite mu...

Trener iz Srbije savjetuje Šveđane kako da nam ‘ukradu’ Tahirovića: Pošaljite mu Zlatana

Benjamin Tahirović je ove sezone postao član prvog tima italijanske Rome, a prije nekoliko dana je jedan meč Serije A počeo i od prve minute – u startnoj postavi.

Radi se o devetnaestogodišnjem veznjaku pred kojim je, prema svemu sudeći, velika karijera, a već se danima nagađa hoće li nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, zemlje iz koje vuče porijeklo, ili ipak za Švedsku u kojoj je rođen.

O tome je za švedski Expressen govorio srbijanski trener Dalibor Savić, koji je savjetovao Šveđane kako da nam “ukradu” Tahirovića.

“Jasno je da trebaju poslati Zlatana Ibrahimovića da razgovara s njim. Ako Fudbalski savez Švedske stvarno želi Benjamina, trebao bi to učiniti. Zlatan je najveći kojeg smo ikada imali u Švedskoj i živuća je legenda”, kazao je Savić.

Prije toga je rekao da smatra da će Tahirović ipak igrati za Bosnu i Hercegovinu.

“Mislim da će izabrati Bosnu”, kazao je Savić, dodavši:

“Ne vidim razloga zašto to ne bi napravio. Ali, ne znam ništa o tome kako on razmišlja. No, zamislite da imate 19 godina i onda dođe Edin Džeko, zagrli te i kaže “mi smo iz iste države, govorimo isti jezik, naravno da ćeš igrati s nama”.

Inače, Savić je trenutno trener HB Torshavna s Farskih Otoka, a ranije je vodio švedske timove Dalkurd, Vasalund i IF Brommapojkarna

- Reklama -

Popularno