Tuesday, January 31, 2023
Home Sport Oršić potpisao za Southampton: Sretan sam, san je svakog nogometaša igrati u...

Oršić potpisao za Southampton: Sretan sam, san je svakog nogometaša igrati u Premier ligi

Mislav Oršić je novi igrač Southamptona. Nakon što je prošao ljekarske preglede, hrvatski reprezentativac je potpisao ugovor s posljednjom ekipom engleske Premier lige.

Nakon što je nekoliko dana trajalo cjenkanje između dva kluba, danas su se obje strane napokon usuglasile i najbolji evropski Dinamov strijelac nastavit će karijeru na Otoku.

Englezi će Dinamu platiti šest miliona eura i još dva miliona kroz bonuse, od kojih je najveći onaj za ostanak Southamptona u ligi. Ugovor je potpisan na dvije i po godine.

“Sretan sam što sam ovdje. Mislim da je san svakog nogometaša igrati u Premier ligi. Ovdje sam i spreman sam. Motivisan sam i nadam se da ću pomoći ekipi ostvariti ciljeve”, rekao je Oršić po dolasku u novi klub.

Oršić je u Dinamu imao 1,2 miliona eura godišnje plaće i za očekivati je da će u Southamptonu imati barem dvostruko više.

Oršić je najskuplji Dinamov igrač u historiji stariji od 30 godina, a ovim poslom je prihode od transfera ove sezone podigao na ukupno 20 milijuna eura. Dinamo je za 7,5 miliona eura prodao Bartola Franjića u Wolfsburg, za 3,5 Kristijana Jakića u Eintracht, a za ukupno 3,2 miliona eura je prodao Petra Stojanovića, Amera Gojaka i Komnena Andrića.

- Reklama -

Popularno