Sunday, January 29, 2023
Home Sport Jusufbegović: Potpisali smo igrače za pozicije na kojima smo bili deficitarni, za...

Jusufbegović: Potpisali smo igrače za pozicije na kojima smo bili deficitarni, za dalje ćemo vidjeti

Za tri dana ekipa Veleža službeno će skrenuti sa pripremama. Prozivka je u ponedjeljak, tog devetog januara, zakazana za 15 sati.

Ono što je poznato u ovom trenutku, Ante Hrkać i Mitar Ćuković novi su igrači Veleža, ko će biti sljedeći – teško je reći. Saša Domić koji se spominje u kuloarima, ili eventualno neko četvrti, jedan igrač prema naprijed.

Puno toga ovisiti će o tome ko napušta ekipu, a tu situacija nije do kraja jasna, jer u ovoj pauzi, ako ne računamo igrače koji su otišli prije, niko nije napustio ekipu.

“Za sada smo potpisali ugovore igrača za pozicije na kojima smo bili deficitarni. Vidjet ćemo kako će to ići dalje”, ocijenio je trener Nedim Jusufbegović u izjavi za Dnevni list te se osvrnuo na moguće odlaske.

“Najavljeno smanjenje ugovora pravi problem, ali što je, tu je”.

Strateg Rođenih, usput je saopštioi nešto detaljniji plan priprema koje uključuju i dio koji će biti odrađen u Antaliji…

“Ono što je poznato u ovom trenutku, jeste da ćemo u Mostaru, u razmaku od sedam dana prije odlaska u Tursku, odigrati tri utakmice. Pa ćemo tako 14. ovog mjeseca igrati protiv Blagaja, sedam dana poslije protivnik je Neretvanac iz Opuzena (21. januar), a prije polaska u Tursku Igman iz Konjica (28. januar). Vrlo vjerovatno protiv Blagaja igramo u Blagaju, a onda protiv Neretvanca i Igmana na našem pomoćnom terenu”, objasnio je Jusufbegović.

U Antaliji čekaju jači protivnici…

“U Turskoj ćemo također igrati tri utakmice, protivnici bi trebali biti klubovi iz Ukrajine i Litvanije, a vidjet ćemo da li ćemo možda ovom popisu od šest utakmica eventualno dodati još jednu”, zaključio je strateg Rođenih.

- Reklama -

Popularno