Sunday, January 29, 2023
Home Biznis Načelnik Hadžibajrić najavio: U 2023. pokrećemo najveće projekte u posljednjih 20 godina

Načelnik Hadžibajrić najavio: U 2023. pokrećemo najveće projekte u posljednjih 20 godina

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić održao je danas godišnju press konferenciju na kojoj je predstavio rezultate rada iz 2022. godine, te najavio kapitalne projekte za 2023. godinu.

Kako je istakao, 2022. godina je bila uspješna, ali u 2023. godini u Starom Gradu bit će pokrenuti najveći projekti u posljednjih 20 godina.

Na početku press konferencije načelnik Hadžibajrić izdvojio je najveće projekte iz prošle godine a onda je najavio koji će projekti biti ralizovani u narednom periodu.

U 2023. godini počinje izgradnja bazena i pripreme za još jednu podzemnu garažu

I pored teške ekonomske situacije u zemlji, načelnik Hadžibajrić je najavio da se dugoročnim, strateškim planiranjem i realizacijom projekata koji su samoodrživi, u 2023. godini mogu očekivati kapitalni projekti koji će Općinu Stari Grad pozicionirati među najrazvijenije lokalne zajednice u zemlji, kazao je Hadžibajrić.

„Ostao je još jedan projekat koji je mnogo važan našim građanima. On za njih ima sentimentalnu vrijednost jer ih podsjeća na neka davna, lijepa vremena. Došlo je vrijeme da riješimo Bazene Bentbaša. Napravili smo idejno rješenje koje uključuje nove bazene – unutarnje i vanjske i prostor za odmor i rekreaciju. Idemo ubrzanim koracima dalje u realizaciju ovog projekta. Cilj je početi izgradnju novih bazena u septembru. Pozivam sve institucije da nam pomognu da građanima vratimo Bazene Bentbaša. Mi ne možemo sami i treba nam sufinansiranje drugih nivoa vlasti, prije svega Kantona Sarajevo jer je ovo velika investicija. Građani Starog Grada zaslužuju da imaju bazene kao što je to slučaj u drugim općinama,“ poručio je Hadžibajrić.

Osim toga, najavio je da će Stari Grad imati još jednu podzemnu garažu.

„Mi smo u 2022.godini od podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića ostvarili prihod oko 800.000 KM. I nije to jedina korist. Profit je važan, ali je važno i rješavanje nedostatka parking prostora u gradu. Mi u Starom Gradu imamo mogućnost da to riješimo i nećemo odustati od toga. U ovoj godini pokrećemo aktivnosti za izradu idejnog rješenja i dobijanje potrebnih saglasnosti za izgradnju još jedne podzemne garaže, i to na Trgu Austrije. Obećavam građanima da ćemo istrajati u tome i da će biti ponosni na ono što Stari Grad postaje,“ najavio je načelnik Hadžibajrić. Dodao je da očekuje mnogo veću podršku Kantona Sarajevo u realizaciji ovih, ali i drugih planiranih projekata. „Zajedno možemo učiniti mnogo više za Stari Grad. Novogodišnji praznici pokazali su nam koliko je interesovanje turista za ovu općinu. Dužni smo učiniti je još boljom i sagraditi potrebnu infrastrukturu. Zato pozivam Vladu Kantona Sarajevo i resorne ministre da se uključe u naše projekte, finansijski, ali i administrativnom podrškom, brzim i efikasnim rješavanjima i dozvolama. Do sada smo imali nekoliko važnih sastanaka i mislim da smo na dobrom putu da se naša saradnja podigne na viši nivo,“ istakao je načelnik Hadžibajrić.

Prezentaciju najznačajnijih projekata realizovanih u 2022.godini pogledajte ovdje.

 

- Reklama -

Popularno