Tuesday, January 31, 2023
Home Sport Otkupna klauzula iznosi milijardu eura: Barcelona bi svog talenta mogla prodati za...

Otkupna klauzula iznosi milijardu eura: Barcelona bi svog talenta mogla prodati za 70 miliona

Devetnaestogodišnji krilni napadač Barcelone Ansu Fati ove sezone ima vrlo slabu minutažu.

Upisao je 16 nastupa, ali oni su gotovo isključivo bili s klupe i ukupno je na terenu proveo petstotinjak minuta. Njih je iskoristio relativno solidno pa je u La Ligi zabio tri i namjestio isto toliko golova. 

Međutim, njegov superagent Jorge Mendes nije zadovoljan tretmanom mlade nade, koja bi mogla postati jedan od atraktivnijih artikala u njegovom izlogu. Španski novinar Alfredo Martinez piše kako je portugalski agent klubu dao do znanja da bi njegov štićenik u slučaju daljnjeg neigranja mogao zatražiti transfer idućeg ljeta. 

Drugi španski novinar Marcal Llorente, koji radi za više tamošnjih medija, tvrdi da je Barcelona spremna prodati Fatija već u ovom prijelaznom roku. Barceloni treba novac da izbalansira računovodstvene knjige, a Fati se, kad je već nezadovoljan, čini kao idealan za transfer.

Fati ima ugovor do 2027. uz otkupnu klauzulu od milijardu eura, ali Barcelona ga je spremna prodati za 70 milina eura, a voljna je pregovarati i o nešto manjoj odšteti ako se nađe klub u koji bi Fati htio otići. 

- Reklama -

Popularno