Sunday, January 29, 2023
Home Sport Misimović o potencijalnim Zmajevima: Ne treba nam neko ko razmišlja i o...

Misimović o potencijalnim Zmajevima: Ne treba nam neko ko razmišlja i o drugim reprezentacijama

Na današnjoj konferenciji za medije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pojavio se i Zvjezdan Misimović.

Direktor reprezentacije BiH govorio je o imenovanju novog selektora Faruka Hadžibegića, odlasku Ivayla Peteva i drugim temama.

“Zahvalio bih se Ivaylu Petevu na saradnji u prethodne dvije godine, koja je bila jako profesionalna i dobra. Znamo svi koga smo izvukli u grupi. Po mom je mišljenju dobra grupa, iako naravno nema lakih protivnika. Mislim da su nam šanse dobre i da tu još imamo i osiguran baraž, da ostvarimo historijski uspjeh i plasiramo se na EP. Novom selektoru želim sreću i uspješan rad”, rekao je na početku Misimović.

Odgovorio je i na pitanje da li je igračima zasmetao rastanak s Petevom, s kojim su oni bili u jako dobrim odnosima i često su to isticali.

“U svakodnedvnom sam kontaktu s igračima i oni su bili upućeni šta se radi. Ne vidim da će to biti neki problem. Oni su profesionalci i daće sve od sebe pošto znaju šta je u igri. Selektor i ja ćemo brzo otići u posjetu kod dosta igrača. Nemamo puno vremena, da se malo upoznaju bolje i s te strane neće biti problem”, rekao je Misimović.

Još je odgovorio i na pitanje o potencijalnim reprezentativcima poput Huseinbašića, Hamulića, Gigovića…

“U kontaktu sam s njima. S nekim smo dalje, a s nekim ne. Bitnu riječ će imati i selektor, a svaki nam je igrač bitan jer mi nismo Brazil. Ipak, treba naći i balans jer je nemoguće igrati s deset igrača od 18 ili 19 godina. Dat ćemo sve od sebe da ih prisvojimo, ali bitno je da oni hoće da igraju za BiH 100%. Ne trebamo nekog ko razmišlja i o drugim reprezentacijama i ko je “li-la””, kazao je Misimović.

- Reklama -

Popularno