Thursday, February 9, 2023
Home Sport Arteta ljut: Nisu nam dosuđena dva penala, to su skandalozne odluke sudija

Arteta ljut: Nisu nam dosuđena dva penala, to su skandalozne odluke sudija

Arsenal i Newcasttle su sinoć remizirali u meču 19. kola Premier lige na Emiratesu, a bilo je 0:0.

Daleko bolji rival su bili Topnici, pošto se Newcastle došao braniti i pokušati osvojiti bod, u čemu je i uspio.

No, dosta bure se diglo zbog suđenja arbitra Madleya, a mnogi smatraju da je Arsenal žestoko oštećen jer mu u 97. minuti nije dosuđen očit jedanaesterac nakon igranja rukom defanzivca Svraka.

Takvog je mišljenja i Mikel Arteta.

“Izuzetno sam ponosan na svoje momke. Na način na koji smo igrali, dominirali u polju, pokušavali i uspjevali da kontrolišemo sva dešavanja na terenu. Falila nam je jedino ta iskra u završnoj trećini. Imali smo toliko situacija… A bila su i ta dva penala, dvije skandalozne odluke sudija da ih ne dosude. Mislim da su u oba slučaja postojali uslovi za najstrožu kaznu”, kazao je menadžer Arsenala.

Španac je istako da je Newcastle igrao nešto drugačije u odnosu na prethodne utakmice.

“Za mene je situacija jednostavna. Govorim o onome što sam jasno vidio. Trebalo je dobijemo dva penala. Ali svakako sam ponosan na posao koji smo uradili. Malo nam je nedostajalo, šteta zbog toga. Newcastle je želio da igra tako kako je igrao. Međutim nisam vidio da su imali takvu postavku protiv nekog drugog protivnika. Sačuvali smo mrežu, to je dobar učinak. Idemo dalje. Željeli smo pobjedu, nismo uspjeli, šta je tu je”, dodao je Arteta.

Arteta bi u januaru mogao da osvježi ekipu i dovede pojačanje.

“Istina je da nemamo mnogo opcija u napadu, ali tako je. Da li ćemo biti aktivni na tržištu? Uvijek pokušavamo da unaprijedimo tim, za nas je svaki prelazni rok važan”.

Arsenal u narednom kolu gostuje Tottenhamu.

- Reklama -

Popularno