Sunday, January 29, 2023
Home Sport Ronaldo predstavljen kao novi igrač Al Nassra: Osvojio sam sve, sada je...

Ronaldo predstavljen kao novi igrač Al Nassra: Osvojio sam sve, sada je vrijeme za novi izazov

Cristiano Ronaldo je stigao na stadion Al Nassra i prvi put se službeno obratio medijima nakon što je prešao u taj klub kao slobodan igrač.

Ronaldo je počeo sa razlozima iz kojih je došao igrati za Al Nassr.

“Lijepo mi je ovdje. Ponosan sam što sam odlučio doći ovdje. Jedna era mog života je završena, osvojio sam sve i sada je vrijeme za novi izazov. Ovdje sam u Aziji, želim biti inspiracija ljudima, djeci, mladima u ovom dijelu svijeta i spreman sam na to”, rekao je Ronaldo, prenosi N1.

Na pitanje koliku je podršku porodice imao, Portugalac je istakao kako svu svi u porodici zadovoljni.

“Porodica je jako sretna. Kada odlučim nešto, porodica me podržava, naročito djeca. Dobrodošlica je bila sjajna, Saudijci su sjajni ljudi i drago mi je da sam tu.”

Ronaldo tvrdi da je imao brojne ponude, a onda dao razloge zbog kojih se odlučio za Saudijsku Arabiju

“Za mene je ovo sjajna prilika da promijenim mentalitet nove generacije. Sada mogu reći da sam imao mnogo prilika da odem u klubove Evrope, Brazila, SAD i Portugala. Ali želio sam doći da gradimo fudbal zajedno. Za mene je to dobra prilika da zajedno promijenimo stvari, da rastemo. Želim dati drugačiju perspektivu ove zemlje, pa sam zbog toga i preuzeo na sebe ovaj izazov i zato sam tu.”

O ambicijama, Ronaldo tvrdi da su one na najvišem nivou.

“Došao sam da pobijedim, da igram, da uživam, da pomognem klubu da bude uspješan. Želim igrati fudbal i uživati.”

Ronaldo će uskoro biti predstavljen i svim navijačima na stadionu Mrsool Park u Rijadu, a tamo ga čeka više od 25 hiljada ljudi.

- Reklama -

Popularno