Sunday, January 29, 2023
Home Sport Marinović: Polako sklapamo ekipu za proljeće, cilj je da se plasiramo na...

Marinović: Polako sklapamo ekipu za proljeće, cilj je da se plasiramo na međunarodnu scenu

Do početka priprema fudbalera Borca ostalo je još sedam dana, a šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović očekuje dobre igre svoje ekipe i u nastavku sezone, koje će im omogućiti borbu za sam vrh tabele.

Prvi dio prvenstva Banjalučani su završili na trećoj poziciji sa realnim šansama da se četvrtu godinu zaredom plasiraju u Evropu, što je i prioritet svih u klubu.

“Kada se sve sabere i oduzme moramo biti zadovoljni urađenim u prvom dijelu sezone, jer smo ponovo stekli realne osnove da se plasiramo na međunarodnu scenu što nam je cilj u drugom dijelu prvenstva. Iza nas je dosta turbulentna jesen u kojoj smo sve utakmice osim jedne odigrali van Banjaluke, ali eto uspjeli smo opet da budemo konkurentni sa najvećim favoritima za osvajanje titule”, naglasio je Marinović u razgovoru za Glas Srpske.

Iako će u proljećnim bitkama ekipa izgledati mnogo drugačije nego jesenas, iskusni stručnjak smatra da Borac može ostati u samom vrhu.

“U narednim danima počećemo polako da sklapamo ekipu za proljeće. Prozivka je zakazana za 10. januar, a 27. putujemo u Antaliju, gdje ćemo ostati 14 dana. Vjerujem da ćemo do odlaska u Tursku kompletirati ekipu i vrijeme tamo iskoristiti da je uigramo. Prije toga 21. januara odigraćemo kontrolni susret sa Slobodom iz Novog Grada, a u Turskoj su planirane četiri provjere. Rivali su već otprilike poznati, a čekamo da se to još definitivno potvrdi”, nastavio je Marinović.

Banjalučane već 18. februara očekuje gostovanje protiv Rudar Prijedora u osmini finala Kupa BiH.

“I u ovom takmičenju imamo velike ambicije, jer se i na ovaj način može izboriti plasman na međunarodnu scenu. Nećemo bježati od uloge favorita u duelu sa “rudarima”, ali naravno da moramo biti oprezni, jer su se veoma često u kup takmičenjima dešavala iznenađenja”, istakao je Marinović.

Premijerni susret u borbi za bodove u nastavku sezone bit će sedam dana kasnije kada će na Gradskom stadionu gostovati Široki Brijeg, koji ima tri boda više od Borca i jesen je završio na drugoj poziciji.

“Istina je da je to veoma bitna utakmica i za jedne i druge, ali ne smijemo zaboraviti da poslije toga još ima 13 kola, a i još je prilično rano govoriti o tome. Najvažnije je da se dobro pripremimo i da nas u toj fazi mimoiđu povrede, a kada se sezona nastavi biće mnogo lakše”, dodao je Marinović.

- Reklama -

Popularno