Thursday, December 1, 2022
Home vijesti (FOTO) Održano 22. Kantonalno takmičenje “Upozorenje na opasnost od mina” CK SBK

(FOTO) Održano 22. Kantonalno takmičenje “Upozorenje na opasnost od mina” CK SBK

(FOTO) Održano 22. Kantonalno takmičenje "Upozorenje na opasnost od mina" CK SBK

U OŠ “Novi Travnik” u Novom Travniku održano je 22. Kantonalno takmičenje Crvenog križa SBK-KSB iz programa “Upozorenje na opasnos od mina” za učenike VII razreda.

Pravo učešće na takmičenju imale su prvo plasiranoj ekipe OŠ iz CK općina koje su održale općinsko takmičenje iz ovog programa.

Osnovne škole iz CK općine koje su učetvovale na takmičenju su; OŠ “Bristovi”-Bugojno, OŠ”Busovača”- Busovača, OŠ “Hasan Kjafija Pruščak”-Donji Vakuf, OŠ”Ivan Goran Kovačić”-Fojnica,OŠ”Gromiljak”-Kiseljak, OŠ”Safvet beg Bašagić”-Novi Travnik, OŠ”Turbe”-Travnik i OŠ”Bila”-Vitez.

Na takmičenju su prisustvovali nastavnici-vođe ekipa OŠ, direktor KUCZ-Travnik,sekretari/tajnici CK općina i ostali gosti koji su došli sa takmičarima.

Ocjenjivački žiri koji je pratio i po propozicijama ocjenjivao takmičarske ekipe bio je u sastavu Refik Džaja-sekretar CK SBK-KSB, Alma Kulenović-predstavnik KUCZ i Zerina Smajlović-kantonalni koordinator ovog programa.

Poslije pet radnih zadataka dvije ekipe za prvo mjesto imale su identičan broj bodova, tako da se išlo na rezervni zadatak.

U vrlo neizvjesnom i napetom zadatku došlo se do konačnog rezultata i pobjednika takmičenja, koji će predstavljati CK SBK-KSB na Federalnom takmičenju.

Poredak prve tri ekipa;
1.mjesto – OŠ “Turbe” – Travnik
2.mjesto – OŠ “Gromiljak”-Kiseljak
3.mjesto – OŠ “Hasan Kjafija Pruščak”- D.Vakuf

OŠ Turbe: – Travnik predstavljati će CK SBK-KSB na Federalnom takmičenju, koje će se održati u prvoj polovini decembra 2022.godine.

CK SBK-KSB se zahvaljuje svima na učešću, a prvo plasiranoj ekipi želimo dobar uspjeh i puno sreće na Federalnom takmičenju.

- Reklama -

Popularno