Wednesday, November 30, 2022
Home vijesti Travnik će dobiti klizalište tokom “Božićne čarolije”

Travnik će dobiti klizalište tokom “Božićne čarolije”

Travnik će dobiti klizalište tokom “Božićne čarolije”

Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku, uz pomoć partnera, postavlja veliko klizalište za građane i sve posjetitelje u sklopu višednevne manifestacije „Travnička božićna čarolija“ u periodu od 15. decembra 2022. do 15.januara 2023., piše Centralna.

Klizalište će biti postavljeno na platou parkinga Gimnazija, pored Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“.
Uz potporu firme Semiminor d.o.o., Vlade SBK i ministra Bojana Domića, te Općine Travnik s načelnikom Kenanom Dautovićem „Travničku božićnu čaroliju“ upotpunit će veliko klizalište na parkingu Gimnazija.

Klizalište će biti otvoreno 15. decembra 2022. godine prigodnim programom, a uz klizalište posjetiteljima će biti ponuđen i drugi kulinarski i glazbeni sadržaj.

Najmlađim posjetiteljima će biti osigurani pomoćni elementi (polarni medvjedići) za učenje i pomoć prilikom klizanja, a za korisnike su osigurane klizaljke. Površina klizališta iznosi 300 m2. Ulaznice će biti po povlaštenim cijenama, a prihod ostvaren od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe.

„Katolički školski centar „Petar Barbarić“ zajedno s partnerima spomenutog projekta želi omogućiti, prvenstveno djeci, radosnije Božićne i Novogodišnje blagdane“ poručuje ekonom sjemeništa don Josip Dedić.

centralna.ba

- Reklama -

Popularno