Selimbegović je u Regensburg, koji je tada igrao četvrtu ligu, stigao 2006. godine. Došao je iz Željezničara. Prisjetio se tog perioda.

– Naprimjer, znao sam uzeti komplet zimskih guma za neisplaćenu plaću. U jednom trenutku imao sam pun podrum zimskih guma i zato sam odlučio da moram promijeniti cjelokupnu situaciju.

– Znao sam da bi skupo mogao platiti ako odem u nižu njemačku ligu. Srećom, prošlo je jako dobro. Kao igrač imao sam puno pozitivnih iskustava s Regensburgom i na kraju sam promoviran u 2. Bundesligu – rekao je Selimbegović za portal ran.de.

Selimbegović je, kaže, do Regensburga uspio doći nakon što je njegov menadžer razgovarao s trenerom golmana Branislavom Arsenovićem, koji je također stigao iz BiH i on mu je tada organizirao probu u Regensburgu.

U početku je bilo skepticizma da bi mogao igrati na stoperskoj poziciji zbog visine, ali se nakon probnog treninga uspio izboriti da ostane.

Selimbegović je na Grbavici igrao u generaciji s Edinom Džekom.

– Definitivno se vidjelo da ima talenta, ali niko nije znao da će postati svjetska zvijezda. I dalje smo u kontaktu – rekao je Selimbegović.