– Ma, ni jedno slovo, ni “M” – počeo je Vaha intervju za Sportske novosti.

– Imao sam mnogo poziva iz brojnih drugih zemalja, ali sve sam odbio, o toj temi ne želim razgovarati. Sve što se dogodilo, naime, i dalje me pogađa, doživio sam rastanak kao veliku nepravdu i ne može se baš tako lako sve zaboraviti – rekao je u uvodu Halilhodžić.

On je istaknuo da neće gledati ni sve utakmice na Mundjalu, a sigurno onu između Hrvatske i Maroka.

– Ni u kojem slučaju, bilo bi to za mene prebolno – priznao je.

Na pitanje novinara ima li možda u sporazumnom raskidu ugovora klauzulu da ne smije govoriti o Maroku, o razlozima rastanka, Vaha je odgovorio negativno.

– Ne, ne, nema ništa u tom ugovoru. Ma, gledajte, ne bih želio da se ovo shvati patetično, ne želim da ispadne kako “plačem”. Ma, možda sam i ja krivac za razlaz, možda sam mogao prihvatiti neke uvjete koji su bili stavljeni pred mene, pa bih sad i dalje bio na klupi. Primjerice, da mi netko određuje koje ću igrače zvati i ko će mi igrati… Ali, nisam takav čovjek, uvijek sam imao svoj stav, tu sam prilično tvrd i od nekih stvari nikad ne odustajem. Ako sam selektor, onda ja odlučujem koga ću zvati u reprezentaciju, pa to je temeljna selektorova zadaća! A meni je to bilo onemogućeno i na kraju sam “gurnut niz stepenice”, unatoč dobrim rezultatima i uloženom trudu da bi se ti rezultati i ostvarili – kaže Vaha i nastavlja:

– Nisam očekivao takav rasplet. Žao mi je jer sam napravio dobru, mladu ekipu i vjerovao sam da bismo mogli napraviti iznenađenje na SP, nadao sam se da bih s Marokom ponovio uspjeh koji sam imao s Alžirom u Brazilu 2014. godine, kad je ta zemlja prvi put u historiji prošla grupu i plasirala se u osminu finala SP. I to mi je onemogućeno odlukom nekih ljudi, oduzeto mi je ono što je moje i to sigurno nikome ne mogu oprostiti, niti ću ikada zaboraviti – rekao je Halilhodžić.