Sunday, November 27, 2022
Home vijesti (FOTO) Počeo 4. festival za djecu: “Ogledalo svijeta u očima djeteta”

(FOTO) Počeo 4. festival za djecu: “Ogledalo svijeta u očima djeteta”

(FOTO) Počeo 4. festival za djecu: "Ogledalo svijeta u očima djeteta"

U prepunoj sali Centra za kulturu općine Travnik, sinoć 16.11.2022. godine počeo je 4. festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta.”

Već prepoznatljiv po svom sadržaju, namjeni i kvaliteti festival i ove godine nudi raznolik sadržaj kvalitetnih predstava za različite uzraste djece.

Prvi dan festivala otvoren je predstavom “Bajka o ribaru i ribici” JU Centra za kulturu i mlade općine Sarajevo, uz popratne sadržaje festivala, radionice “Bajke za laku noć” i “Scenski pokret”.

“Otvaranjem festivala obilježili smo Svjetski dan tolerancije i otvorili naše prostore Centra za prelijepu dječiju energiju u narednih 5 dana trajanja festivala.

Posebno nas raduje da u ovoj godini, u kojoj obilježavamo 25 godina postojanja, imamo kvalitetne sadržaje i za njih, te da smo uspjeli ostvariti saradnju i sa obrazovnim institucijama.” – poručuju iz Centra za kulturu općine Travnik.

Napominjemo, festival će trajati do 20.11.2022.godine, svi sadržaji za djecu su besplatni, a više informacija možete dobiti preko službenih stranica Centra Facebook i Instagram, ili na broj telefona 030 511 907.

Festival je podržan od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu, mladih i sporta SBK/KSB i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

- Reklama -

Popularno