Mehmedović je, kako je objavljeno, Zlatni liljan i nekadašnji komandat 3. Tuzlanske brigade. Dodaje se da je riječ o ocu Eldara Mehmedovića, prvotimca FK Sloboda Tuzla i mladog bh. reprezentativca.

Potvrde ovih informacija nismo uspjeli dobiti s obzirom na to da se Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, nije javljao na telefon, niti smo uspjeli dobiti portparolku Uprave policije MUP-a TK Amru Kapidžić.

Policija u Tuzli jutros oko 8 sati je obaviještena da je došlo do pucnjave u stanu u ulici Maršala Tita. U stanu su zatekli beživotno tijelo žene i ranjenog muškarca koji je prevezen na UKC Tuzla. No usljed povreda, muškarac je preminuo.

Za sada nisu poznati motivi ovog zločina.

I na Facebook stranici Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK izvijestili su o smrti Mehmedovića.

– Napustio nas je još jedan saborac. Salko (Šahbaz) Mehmedović, rođen 20.10.1966. godine u mjestu Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH, kao dobrovoljac stupio je u jedinice 3. Tuzlanske brigade, u sastav izviđačko – diverzantskog voda, gdje je raspoređen na dužnost komandira voda. Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH “Zlatni ljiljan” dana 15.04.1995. godine. Nakon završetka rata od 1996. godine, nastavio je sa radom u Vojsci Federacije BiH. Iz iste je penzionisan u činu kapetana. 

O mjestu i datumu dženaze bit ćete naknadno obaviješteni – navedeno je na stranici Saveza.