Zmajevi su u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo slavili 83:76, a Ivković je održao zaista zanimljivu konferenciju za medije.

– Bosna je lijepa država i ovdje je uvijek lijepo doći. To što ljudi vole svoju reprezentaciju ne znači da je naš komfor na terenu loš. Igrači Bosne su fizički jači i to se vidjeli. 21 skok u napadu… Razlika bi trebala biti i veća. Znam da moji igrači nisu pustili njima da skidaju lopte, znali smo da će biti teško jer mnogi bh. igrači igraju na visokom nivou – rekao je na početku Ivković.

– Fizički smo poklekli, ali to je košarka. Prijatan dan, dolazi sljedeća utakmica. Ambijent je super i motivirajući za mene. Dobili smo u Portugalu, Crnoj Gori, Češkoj… Mi volimo igrati pred ovakvom publikom, koja voli svoje, a ne mrzi nikoga. Ne znam ko može da ima problema s takvim ljudima – dodao je Ivković.

Govorio je i kako on vidi rasplet u grupi K, a smatra da će Crna Gora završiti ispred BiH i plasirati se na SP.

– Ja mislim da će Crna Gora proći. Litvanija i Francuska prve dvije. Svašta može da se desi, ali mislim da je realno Crna Gora u prednosti nad svima. Imaju pobjedu više, Bosnu su dobili sa 17 razlike, trebate ih dobiti ovdje sa većom razlikom. Ja mislim da to ne može. U sljedećem kolu će sve da se raščisti, a vi idete u Francusku, gdje ćete dobiti po glavi – smatra Ivković, prenosi Sport centar.