Wednesday, November 30, 2022
Home Ostalo Odluka Senata UNSA: Ispitat će se diploma prof. dr. Izetbegović, Konakovićeva...

Odluka Senata UNSA: Ispitat će se diploma prof. dr. Izetbegović, Konakovićeva nije sporna

Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) na današnjoj sjednici je raspravljao o diplomama generalne direktorice Kliničkog centra u Sarajevu Sebije Izetbegović i predsjednika Naroda i Pravde Elmedina Konakovića.

– Konaković danas nije raspravljan na Senatu kao diplomac ili postidoplomac jer je prije sjednice DIF odlučio da tu nema smetnje. Kada je diploma profesorice Izetbegović u pitanju, njen magistarski rad, Senat je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se u narednih mjesec formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak.

Škrijelj je dodao da “ako se uoče nedostaci, oduzeće se diploma gospođi Izetbegović”.

Istakao je da se ona uredno izabrala u akademska zvanja, ali da su uočeni neki nedostaci.

– Na Medicinskom fakultetu se promijenilo pet dekana u pet godina. Ko nam garantuje da u mandatu nekog dekana ona nije predala taj papir koji nedostaje, dokaz o položenim ispitima. Nisam tu da optužujem, samo čekamo da utvrdimo činjenice – zaključio je Škrijelj.

Ima određenih nedosatatka koje nismo mogli ignorirati. Gospođa Izetbegović ima pravo na izjašnjenje – kazao je rektor UNSA Rifet Škrijelj, prenosi N1.

- Reklama -

Popularno