Wednesday, November 30, 2022
Home Ostalo Boravio u hotelu na Ilidži: Bjegunac iz KPZ-a Zenica, lažni radnik Telemacha,...

Boravio u hotelu na Ilidži: Bjegunac iz KPZ-a Zenica, lažni radnik Telemacha, pljačkao starije Sarajlije

Sarajevska policija pronašla je i uhapsila 50-godišnjeg Zeničanina, osumnjičenog da je tokom ove godine, lažno se predstavljajući kao radnik Telemacha, krao iz stanova stanovnika općine Novi Grad, mahom starije životne dobi.

Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući planske radnje na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, pripadnici PU Novi Grad jučer su na Trgu ZAVNOBiH-a uhapsili M. H. (1972) iz Zenice, a zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela krađe.

– Na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres sobe u hotelu na području Općine Ilidža koju je koristio i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potječu iz krivičnih djela – naveli su iz MUP-a KS.

Dodaju da je o svemu obaviješteno Kantonalno tužilaštvo, a da je uhapšeni predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

– U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je navedeno lice na području Općine Novi Grad Sarajevo počinilo deset krivičnih djela krađe. Također, za istim je raspisano više centralnih potaga Općinskog suda u Zenici, Općinskog suda u Travniku te potrage KPZ zatvorenog tipa u Zenici, zbog udaljavanja sa izdržavanja kazne zatvora – naveli su iz MUP-a KS.

Policija nastavlja daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela za koja se sumnjiči uhapšeni Zeničanin.

- Reklama -

Popularno