– Boška Ćavar je u Vijeću od početka četrnaesta ruka HDZ-a svaki put kad ovoj stranci zatreba. Tako je već dvije godine i više nije odgovornost na njoj nego na rukovodstvu NS-a što je na vrijeme nije sankcioniralo. Kada sam ukazivao na njihovo pogrešno djelovanje prije dvije godine, Sabina Ćudić i Damir Arnaut su odaslali otrovne strelice na mene, lažno me optužujući da sam SDA-ov čovjek, iako sam branio interese Mostara i države Bosne i Hercegovine – započeo je on te dodao:

– “Dosljednost”, kako su tada okarakterizirali svoje poteze u Vijeću, ogledala se samo u tome što Ćavar nije željela ni pod koju cijenu protiv HDZ-a. Tako su ubili šansu da građanske stranke prvi put nakon 30 godina u Mostaru imaju gradonačelnika ili gradonačelnicu, pa bar pola mandata, dajući alibi SDA da sklopi brak sa HDZ-om.

Kako dalje kaže, nada se da je jučerašnja odluka vijećnice Ćavar da ne podrži isticanje samo obilježja Bosne i Hercegovine i Grada Mostara u institucijama napokon “otrijeznila rukovodstvo NS-a i da će biti izbačena iz stranke”.

– Ova odluka nije napad ni na jedan narod u BiH. U gradskim institucijama trebaju biti istaknuti isključivo simboli koji predstavljaju ovu državu, grad i sve njegove građane, a pravo svakog čovjeka je da upražnjava svoja vjerska i druga osjećanja na mjestima predviđenim za takve stvari. A koliko sam SDA-ov čovjek, draga Sabina i dragi Damire, najbolje oslikava činjenica da iz Vijeća izlazim s tri sudska procesa vezana za rukovodstvo SDA, a koliko je Ćavar vezana za HDZ valjda ste se sada i sami uvjerili – zaključio je Zalihić.