Wednesday, November 30, 2022
Home vijesti (FOTO) Nejra Kajmak – nenadmašni talent u literarnom stvaralaštvu

(FOTO) Nejra Kajmak – nenadmašni talent u literarnom stvaralaštvu

(FOTO) Nejra Kajmak - nenadmašni talent u literarnom stvaralaštvu

Nejra Kajmak je učenica trećeg razreda Filološke gimnazije. Odlična je i uzorna učenica, ali ono po čemu se naročito izdvaja je njena ljubav prema pisanoj riječi.

Već treću godinu, ne samo da je učesnica na svim literarnim konkursima, već je redovno nagrađena. Prije nekoliko dana osvojila je prvo mjesto na Literarnom natječaju ” Ivo Andrić- naš nobelovac” za učenike srednjih škola u okviru Andrićevih dana.

Ako se osvrnemo unazad na njeno stvaralaštvo, dobitnica je na istom natječaju prošle godine sa temom ” Moja domovina je zaista mala zemlja među svjetovima” ( 3. mjesto) ; zatim nagrade od Udruženja antifašista i boraca NOR-a 1941-1945 na Konkursu za literarne radove srednjih škola sa temom ” Šta je meni antifašizam danas?” ( 1. mjesto) ; od BZK ” Preporod”- Općinsko društvo Travnik na Literarnom konkursu povodom Ilhamijinih dana sa temom ” Kulturni identitet Bošnjaka” (3. mjesto); od Muftijstva travničkog na Literarnom konkursu povodom Dana Ajvatovice sa temom ” Tradicija, identitet Bošnjaka” ( 1. mjesto) ; te od Centra za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja ” Literatus” i Fond memorijala Kantona Sarajevo sa temom ” Bosanske heroine” ( 2. mjesto).

Čestitamo učenici Nejri Kajmak, kao i njenoj profesorici i razrednici Alisi Mrkonji za osvojene nagrade, sa željom da ih bude još u budućnosti, te da Nejra bude uzor nadolazećim generacijama.

Učenici Nejri Kajmak je direktor škole, Adnan Grabus uručio poklon, knjigu ” Travnička hronika” u znak zahvalnosti za postignute rezultate.

- Reklama -

Popularno