Sastanak je jučer organiziran na inicijativu predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića koji je govoreći o formiranju vlasti na konferenciji za novinare kazao kako se u tim pregovorima “ne može bez HDZ-a, a sa SDA nije prihvatljivo”.

– Kada je u pitanju “kukuriku koalicija” okupljena oko NiP-a, stvari su sasvim jasne. Predsjednik SDP-a je zbog katastrofalnog ličnog rezultata dva puta uzastopno spreman sramežljivo i na ivici plača okupiti sve politički nebitno i napraviti to formalno bitnim, kako svoje političke cipele ne bi zauvijek odložio u predsoblju NIP-ove kuće straha i arogancije – kaže Adžem i dodaje:

– Nikšić je politički poražen, ali SDP ne bi smio i ne bi trebao biti na strani gubitnika, ali postaje očigledno da neki ljudi u teškim vremenima nisu kadri donijeti teške, ali i ispravne odluke. Naprosto i Komšić i Bećirović moraju imati podršku u Parlamentu BiH, a ta podrška je marginalna ukoliko SDP i DF ne budu dio koalicione većine… Moj stav je nepromijenjen i davno izrečen: NiP nipošto!